11
март
2020
«Абай атындағы №1 орта мектеп- гимназиясы» КММ 2019-2020оқу жылында 1жарты жылдықта ыстық тамақтың ұйымдастырылуы жөнінде анықтама
2019-2020 оқу жылының 1-ші жарты жылдығында азқамтылған, жетім ата-ана қамқорлығынсыз қалған оқушыларға жалпы бірдей білім беру қоры есебінен материалдық қаражат бөлінді. Әлеуметтік көмекті алуға құқығы бар жеке санаттағы 1-4 сыныптың бір оқушысына күніне - 305 теңге, 5-11 сынып оқушысына - 375 теңге көлемінде тегін, ал ата-аналар қалауы бойынша ақылы тамақтанатын оқушылар үшін бір оқушыға 300 теңге көлемінде тамақтанады.
Жылдың басында ыстық тамақты ұйымдастыру бойынша жылдық жұмыс жоспары құрылып, бұйрықтар шығарылды. Ыстық тамақ сапасы мен ас блогының тазалығын қадағалау және тексеру комиссиясы сайланып, жұмыс кестесі бекітілді. Ай сайын жүйелі түрде комиссия мүшелері «Мектеп асханасының жағдайын бақылау» актісін толтырып, тексеріс жүргізіп отырады. Сонымен қатар мектеп фельдшері С.Ю. Семенова күнделікті асханаға келіп түскен тағам өнімдерінің сапасы, олардың сақтау мерзімдері мен жағдайлары, дайындау технологиясы, дайын тағамдардың салмағы мен ас блогының ұсталуына бақылау жүргізеді. Асханада жұмыс істейтін қызметкерлердің құжаттары мен денсаулықтарын тексереді. Асханаға әкелінген азық-түліктердің сапасы туралы сертификаттары бар. Мектеп асханасында сатуға тыйым салынған тағамдар жоқ. Санитарлық талаптардан ауытқу мен ережелерді бұзу анықталмады. Перспективалық ас мәзірі сақталған. Ыстық тамақты ұйымдастыру мәселесі ұдайы бақылауда.
«Абай атындағы №1 орта мектеп- гимназиясы» КММ
2019-2020оқу жылында 1жарты жылдықта ыстық тамақтың ұйымдастырылуына байланысты өткен іс - шаралар
Оқушылардың ыстық тамақпен қамтамасыз етуді ұйымдастыруда 2019-2020 оқу жылына арналған жұмыс жоспарына сәйкес 1-ші жарты жылдықта қазан айында «Дұрыс тамақтану-денсаулық кепілі» тақырыбында оқушыларға баяндама оқылды және ата-аналар жиналысы өткізілді: Қараша айында «Тістің құрылысы және гигиенасы» тақырыбында 4Ә сынып оқушылары арасында сынып сағаты өткізілді. «Ас –адамның арқауы» тақырыбында 2А сынып оқушыларымен әңгіме жүргізілді.
Жылдың басында ыстық тамақты ұйымдастыру бойынша жылдық жұмыс жоспары құрылып, бұйрықтар шығарылды. Ыстық тамақ сапасы мен ас блогының тазалығын қадағалау және тексеру комиссиясы сайланып, жұмыс кестесі бекітілді. Ай сайын жүйелі түрде комиссия мүшелері «Мектеп асханасының жағдайын бақылау» актісін толтырып, тексеріс жүргізіп отырады. Сонымен қатар мектеп фельдшері С.Ю. Семенова күнделікті асханаға келіп түскен тағам өнімдерінің сапасы, олардың сақтау мерзімдері мен жағдайлары, дайындау технологиясы, дайын тағамдардың салмағы мен ас блогының ұсталуына бақылау жүргізеді. Асханада жұмыс істейтін қызметкерлердің құжаттары мен денсаулықтарын тексереді. Асханаға әкелінген азық-түліктердің сапасы туралы сертификаттары бар. Мектеп асханасында сатуға тыйым салынған тағамдар жоқ. Санитарлық талаптардан ауытқу мен ережелерді бұзу анықталмады. Перспективалық ас мәзірі сақталған. Ыстық тамақты ұйымдастыру мәселесі ұдайы бақылауда.
«Абай атындағы №1 орта мектеп- гимназиясы» КММ
2019-2020оқу жылында 1жарты жылдықта ыстық тамақтың ұйымдастырылуына байланысты өткен іс - шаралар
Оқушылардың ыстық тамақпен қамтамасыз етуді ұйымдастыруда 2019-2020 оқу жылына арналған жұмыс жоспарына сәйкес 1-ші жарты жылдықта қазан айында «Дұрыс тамақтану-денсаулық кепілі» тақырыбында оқушыларға баяндама оқылды және ата-аналар жиналысы өткізілді: Қараша айында «Тістің құрылысы және гигиенасы» тақырыбында 4Ә сынып оқушылары арасында сынып сағаты өткізілді. «Ас –адамның арқауы» тақырыбында 2А сынып оқушыларымен әңгіме жүргізілді.